Ze sportu:

Fotbalisté Teplic podruhé vyhráli Pohár ČMFS. Ve finálovém utkání v Praze na Strahově porazili Severočeši brankou Bosňana Mahmutoviče z 48. minuty druholigové Slovácko 1:0 a zopakovali svůj triumf z roku 2003. Tepličtí zároveň postoupili do čtvrtého předkola nově vzniklé Evropské ligy.

Dvacet hráčů povolal nový trenér fotbalové reprezentace František Straka pro přípravný zápas s Maltou. Ve výběru je pouze devět hráčů působících v zahraničí, zbývající fotbalisté hrají českou první ligu. Jedenáct hráčů z jeho výběru nemá na svém kontě dokonce ani jeden reprezentační start. Novými asistenty Straky jsou Radim Nečas a trenér brankářů Milan Veselý. Z obvyklých reprezentačních stálic jsou ve výběru pouze Michal Kadlec, Zdeněk Pospěch, Radek Šírl a Tomáš Necid, po kratší či delší době hlásí návrat Tomáš Hübschman, Daniel Pudil, David Lafata a Michal Papadopulos. Ostatní jména jsou vesměs nová. Výjimkou je Erich Brabec, který si připsal jediný reprezentační start na turnaji v Hongkonkgu před devíti lety.

Čeští tenisté Radek Štěpánek a Iveta Benešová si na Roland Garros zahrají ve třetím kole. Osmnáctý nasazený porazil domácího Mathieua Montcourta 6:4, 4:6, 6:4 a 6:4, Benešová zdolala Rusku Allu Kudrjavcevovou 6:1 a 6:2 a vyrovnala tak své maximum na grandslamových turnajích. S Paříží se naopak po prohře 2:6 a 4:6 s 22. nasazenou Carlou Suarezovou Navarrovou rozloučila Lucie Hradecká.

Čeští volejbalisté zahájili vítězně turnaj 2. kola kvalifikace o postup mistrovství světa 2010. V liberecké aréně po zavávání v úvodním setu porazili Černou Horu 3:1 po setech 23:25, 25:22, 25:15 a 26:24. Ke druhému utkání skupiny H nastoupí svěřenci trenéra Zdeňka Haníka ve čtvrtek proti Ukrajině, která své první utkání prohrála s Belgií 0:3.

České basketbalistky porazily v Brně v odvetném přípravném utkání před mistrovstvím Evropy Austrálii 86:70. Český tým tentokrát nastoupil v nejsilnější sestavě i s Veselou a pivotkou Kulichovou.

Hodem dlouhým 65,96 metru zahájila sezonu oštěpařka Barbora Špotáková na Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově.