Ze sportu:

Dvě posily do obrany, rakouského stopera Niklase Hohenedera a bývalého brněnského beka Martina Kuncla, přivítali fotbalisté pražské Sparty na startu letní přípravy. Posilování týmu ale zdaleka nekončí. Už brzy by mohlo být uzavřeno jednání o hostování záložníka Luboše Kaloudy z CSKA Moskva a ze Sokolova by měl dorazit i útočník Martin Jirouš, nejlepší střelec uplynulého ročníku druhé ligy. Sparťané prošli tradičními fyzickými testy na pražské FTVS. V neděli vyrazí na kondiční soustředění do Františkových Lázní, odkud se přesunou na herní kemp do rakouského Bad Kleinkirchheimu.

Hokejový brankář Adam Svoboda, který naposledy působil v ruském Omsku, už má jasno o dalším angažmá. Jednatřicetiletý mistr světa z Vídně z roku 2005 se dohodl na roční smlouvě s Norimberkem, kde už chytal v sezoně 2004/05. Uvedl to deník Sport. Bývalý gólman Sparty a Pardubic si vyzkoušel zahraniční angažmá také v ruské Ladě Togliatti a ve švédském celku Timra IK. Loni se podílel v dresu Slavie na zisku extraligového titulu.

Český cyklista Roman Kreuziger obsadil druhé místo v sedmé etapě Kolem Švýcarska. Dvě etapy před koncem závodu, na kterém obhajuje jezdec stáje Liquigas celkové prvenství, zůstal v průběžném pořadí na čtvrtém místě.

V Praze začaly celostátní sportovní hry pro sluchově postižené děti. Ve čtyřech disciplínách bude soutěžit 160 žáků. Her se zúčastní 11 ze 13 základních škol pro sluchově postižené v ČR. Pro děti s vadou sluchu jsou hry jedinou sportovní a kulturní příležitostí, kdy se mohou setkat, řekla ředitelka letošního ročníku Markéta Spilková.