Ze sportu:

Tomáš Berdych i Radek Štěpánek se probojovali do 3. kola tenisového Wimbledonu. Na trávě v All England Clubu Berdych snadno porazil Francouze Paula-Henryho Mathieua ve třech setech 6:2, 6:4, 6:4. Trápil se jen v závěru, kdy využil až osmý mečbol. Štěpánek v pětisetovém dramatu udolal Itala Potita Staraceho. S dvouhrou se naopak rozloučila poslední Češka Iveta Benešová.

Český fotbal bude v sobotu hledat nové vedení. Pokud se na valné hromadě Českomoravského fotbalového svazu v pražském Národním domě nestane nic převratného, bude mít nejmasovější domácí sport nového předsedu, výkonný výbor a měl by se také vydat novým směrem vývoje. Favoritem na post předsedy svazu, na který již nebude kandidovat dosavadní šéf Pavel Mokrý, je internacionál Ivan Hašek, jeho jediným sokem pak majitel Viktorie Žižkov Luděk Vinš.

České plážové volejbalistky Soňa Nováková s Lenkou Háječkovou zahájily mistrovství světa v norském Stavangeru hladkou výhrou. Ve svém úvodním duelu skupiny K si bez problémů poradily se španělským párem Ester Alconová, Olga Matvějevová po setech 21:13 a 21:11 a hned na úvod si přiblížily postup. Jejich dalšími soupeřkami ve skupině budou páry z Francie a Nizozemska. Postoupit do vyřazovací části se dá i z třetího místa. Mezi nejlepších 48 dvojic ve svých kategoriích se dostali i Michal Bíza s Pavlem Rotreklem a Hana Klapalová s Terezou Petrovou, které čekají úvodní zápasy v sobotu.

Další dvě bronzové medaile získali na divoké italské řece Addě čeští kanoisté na mistrovství Evropy ve sjezdu. Ve dvoukolovém sprintu obsadil třetí místo kajakář Aleš Marek, těsně pod stupni vítězů skončil jeho reprezentační kolega Kamil Mrůzek. Z medaile se radují i deblkanoisté Lukáš Uncajtik a Marek Rygel. Také v této kategorii obsadila čtvrté místo další česká posádka Marek Šálek, Jan Říha. Včetně středečních a čtvrtečních závodů na klasické trati má česká výprava na svém kontě nyní již šest cenných kovů.

Český kajakář Filip Šváb vybojoval na mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice v Německu bronzovou medaili v neolympijské disciplíně na 200 metrů. Na sprinterské trati v Brandenburgu prohrál ve finále jen s vítězným Ukrajincem Olegem Charytonovem a domácím Jonasem Emsem. Další tři české posádky startující na dvousetmetrové trati se umístily v první desítce. Čtyřkajak žen na sedmém, čtyřkanoe mužů na osmém a Jana Blahová na singlkajaku na devátém místě. Kanoista Martin Egermaier obsadil 12. místo.