Ze sportu:

Čeští hokejisté porazili na Švédských hrách celek Ruska 4:3 a celkově obsadili ve Stockholmu druhé místo. Vyhrála domácí reprezentace, která v závěrečném utkání porazila Finsko 5:1. V dubnovém finále série Euro Hockey Tour se utkají Rusko a Švédsko, český výběr bude bojovat o třetí pozici s Finy.

Obránce Marek Židlický se dostal jako jediný český zástupce do All Star týmu na Švédských hokejových hrách ve Stockholmu. Posila IFK Helsinky po dobu výluky v NHL z Nashvillu se dostala do ideální šestice turnaje Euro Hockey Tour podruhé. Akreditovaní novináři do ní Židlického zařadili i na listopadovém Karjala Cupu v Helsinkách.

Petr Čech převzal v německém Friedwaldu cenu pro druhého nejlepšího gólmana světa, kterým ho v lednu vyhlásila Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS). Brankář české reprezentace a londýnské Chelsea tak částečně využil dvoudenního volna, které vedení anglického klubu udělilo svým hráčům po sobotní ligové výhře nad Evertonem.

Po dvou vítězstvích vybojoval český lyžař Stanislav Řezáč v dalším dílu seriálu dálkových běhů Worldloppet druhé místo. V Tartu maratonu v Estonsku nestačil na trati 63 kilometrů volnou technikou pouze na domácího favorita Raula Olleho, který jako první muž v historii vyhrál tento závod potřetí.