Ze sportu

Čeští tenisté Lucie Hradecká s Františkem Čermákem postoupili do finále smíšené čtyřhry na Australian Open. O titul bude v Melbourne premiérově hrát rovněž šestnáctiletá Kateřina Siniaková ve dvouhře juniorek. Hradecká s Čermákem porazili v semifinále krajanku Květu Peschkeovou s Polákem Marcinem Matkowským 3:6, 7:5 a 10:7 v super tie-breaku. Ve finále se v neděli střetnou s australskou dvojicí Jarmila Gajdošová, Matthew Ebden.

Český krasobruslař Michal Březina zajel na mistrovství Evropy v Záhřebu čtvrtý nejlepší krátký program. Věří, že se konečně prosadí na stupně vítězů a prolomí čtvrtá místa, která jej seniorskou kariéru provázejí. Tomáš Verner, který se na tomto ledě před pěti lety radoval z evropského titulu, skončil vinou pokaženého vystoupení až devátý. Do volné jízdy půjde po odhlášení Jevgenije Pljuščenka z osmé pozice.

Na nedělní galavečer v Národním divadle, jímž vyvrcholí oslavy 120. výročí vzniku fotbalové Slavie Praha, dorazí legendární Portugalec Eusébio a francouzský mistr světa Christian Karembeu. Naopak český kouč AS Řím Zdeněk Zeman se omluvil kvůli tomu, že jeho svěřenci hrají ve stejný den zápas italské ligy s Boloňou. Eusébio nebude v Čechách zdaleka poprvé. Předloni dorazil poblahopřát další legendě Josefu Masopustovi k 80. narozeninám a zúčastnil se také vyhlášení ankety Fotbalista roku. V roce 1963 v Praze předal Masopustovi Zlatý míč.

Sdruženář Tomáš Portyk skončil na mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let devátý ve sprintu. Po skoku byl sedmý, v běhu na pět kilometrů o dvě místa klesl. Teprve šestnáctiletý Portyk devátým místem navázal na úspěch z dlouhého závodu, v němž byl sedmý.

Autor: Jan Charvát