Ze sportu:

Česká čtveřice Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec vybojovala bronzové medaile v úvodním závodu smíšených štafet na domácím mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Titul obhájilo Norsko, druhá skončila Francie.

Český tenista Lukáš Rosol postoupil na turnaji v Záhřebu do čtvrtfinále. Ve druhém kole daviscupový reprezentant porazil Flavia Cipollu z Itálie 6:4, 2:6 a 6:3. O postup do prvního semifinále v kariéře si zahraje se čtvrtým nasazeným Jürgenem Melzerem z Rakouska. Také tenista Jan Hájek postoupil v Montpellieru poprvé po více než půl roce do čtvrtfinále turnaje ATP. Sedmý nasazený Srb Viktor Troicki zápas druhého kola s českým hráčem za stavu 0:6 a 2:4 skrečoval.

Čeští fotbaloví reprezentanti vstoupili do nového roku výhrou 2:0 v přípravném utkání s Tureckem v Manise. Vítězství svěřencům kouče Michala Bílka zařídili svými trefami v prvním poločase sparťané Ladislav Krejčí a David Lafata. Český výběr porazil Turecko po deseti letech a dostal vzpruhu před pokračováním kvalifikace o postup na mistrovství světa, v březnu vyzve Dánsko a Arménii.

Basketbalistky USK Praha postoupily do vyřazovací fáze Evropské ligy, v závěrečném utkání skupiny C porazily doma Mondeville 56:51. České šampionky prošly mezi 14 účastníků 2. kola s třetí nejhorší bilancí z postupujících týmů a narazí znovu na Galatasaray Istanbul, s nímž se utkaly už ve skupině a oba duely prohrály.