Ze sportu:

Tenista Radek Štěpánek, který se před více než pěti týdny podrobil operaci krční páteře, může od pondělí naplno trénovat. Česká dvojka proto v neděli odletí na Floridu, kde se bude připravovat pod vedením kouče Petra Kordy, a doufá, že začátkem dubna stihne čtvrtfinále Davisova poháru v Kazachstánu.

Pro tenistu Lukáše Rosola skončil turnaj Masters v Indian Wells v prvním kole po porážce s bývalou světovou jedničkou Lleytonem Hewittem. Sedmadvacetiletý rodák z Brna podlehl o pět let staršímu zkušenému Australanovi v prvním vzájemném zápase v kariéře 4:6, 6:3 a 1:6.

Fotbalisté Plzně v úvodním utkání osmifinále Evropské ligy doma prohráli s Fenerbahce 0:1. Velkou šanci měl v první půli Rajtoral, ale trefil břevno. Devět minut před koncem vstřelil jediný gól zblízka hlavou Webó. Zajistil tak tureckému celku výhodnou pozici do odvety, která se hraje za týden před prázdným hledištěm v Istanbulu. Plzeň v ní potřebuje vyhrát a vstřelit minimálně dva góly.

Jaromír Jágr se ve čtvrtečním utkání NHL podepsal dvěma góly pod výhru Dallasu 5:2 na ledě obhájců titulu z Los Angeles. Hvězdný útočník skóroval už ve třetím utkání za sebou. Dvakrát se zapsal mezi střelce i jeho bývalý spoluhráč z Philadelphie Jakub Voráček, ale Flyers ztratili proti Pittsburghu vedení 4:1 a prohráli 4:5.

Hokejisté Kladna a Vítkovic slaví postup do čtvrtfinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy. Kladno vyřadilo v rozhodujícím pátém utkání mistrovské Pardubice po výhře 1:0. Vítkovice v nejdelším zápase v historii extraligy vyhrály v Českých Budějovicích 3:2 díky trefě Petera Húževky v čase 113:51.

České tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká neprošly na elitním turnaji v Indian Wells prvním kolem dvouhry. Hlaváčková vypadla s bývalou světovou dvojkou a vítězkou dvou grandslamů Světlanou Kuzněcovovou z Ruska, její deblová partnerka Hradecká prohrála s šestnáctiletou nejlepší světovou juniorkou Taylor Townsendovou.

Nikola Sudová skončila šestá v paralelní jízdě v boulích na mistrovství světa v akrobatickém lyžování. Finále v norském Vossu vyhrála čtvrtfinálová přemožitelka české lyžařky Chloe Dufourová-Lapointeová z Kanady, která využila semifinálové zaváhání favorizované Američanky Hannah Kearneyové, vítězky individuálního závodu.

Český běžec na lyžích Martin Jakš kvůli dalším zdravotním problémům ukončil sezonu Světového poháru. Kvůli silné střevní viróze neodcestoval na závody do Lahti. Pokud by se mu podařilo dát se včas dohromady, odjel by ještě na armádní mistrovství světa na konci března nebo dubnové mistrovství republiky.

Volejbalistky Prostějova prohrály třetí zápas v extraligové sezoně. V 25. kole podlehly obhájkyně mistrovského titulu 1:3 v hale svých největších konkurentek z Olympu Praha, přesto mají jistotu, že do vyřazovací části vstoupí z prvního místa.

Golfistka Klára Spilková prošla na svém letošním prvním turnaji na Ladies European Tour (LET) cutem do finálových kol. Česká hráčka má po dvou dnech v čínském Chaj-kchou na kontě dvě rány pod par a dělí se o 21. místo.

Autor: Jan Charvát