Ze sportu:

Pondělní zápas 20. kola první fotbalové ligy mezi Jihlavou a Mladou Boleslaví se neodehrál kvůli nepříznivému počasí a špatnému stavu hřiště, které zavinilo vytrvalé sněžení. Rozhodl tak sudí Radek Matějek po obhlídce hrací plochy. Utkání bylo odloženo na neurčito.

Útočník Lazia Řím Libor Kozák byl dodatečně povolán do fotbalové reprezentace před zápasy kvalifikace o postup na mistrovství světa s Dánskem a v Arménii. Na dnešním srazu národního týmu to řekl trenér týmu Michal Bílek. Kozákovi k pozvánce pomohl především hattrick z minulého čtvrtka v duelu Evropské ligy proti Stuttgartu.

Česká hokejová reprezentace v Praze zahájila přípravu na mistrovství světa. Šampionát ve Stockholmu sice odstartuje až 3. května, pro řadu adeptů účasti v národním týmu už ale klubová sezona skončila před delší dobou, proto se trenér Alois Hadamczik rozhodl zahájit společnou přípravu. Na dnešním srazu se mu hlásilo patnáct hráčů.

Tenistka Petra Kvitová klesla ve světovém žebříčku po třech týdnech ze sedmého zpět na osmé místo. Tomáš Berdych zůstal v pořadí ATP šestý. Kvitovou o deset bodů předstihla Italka Sara Erraniová, která stejně jako nejlepší česká hráčka vypadla na turnaji v Indian Wells ve čtvrtfinále.

Hokejisté Zlína porazili v pátém zápase čtvrtfinále play off extraligy Vítkovice 4:0 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 3:2. O výhře rozhodli Berani ve druhé třetině, ve které vstřelili všechny čtyři branky. Nejprve se v rozmezí třiadvaceti sekund dvakrát prosadil Radim Tesařík, poté uspěli Martin Hamrlík a Petr Čajánek.

Brankář Tomáš Vokoun vychytal hokejisty Bostonu a pomohl Pittsburghu v NHL k deváté výhře za sebou a zároveň do čela Východní konference. Český gólman zneškodnil 31 střel, za jeho záda prošel jediný puk a po vítězství 2:1 byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Chodkyně Anežka Drahotová a Lucie Pelantová splnily ve švýcarském Luganu v závodu na 20 kilometrů limit pro účast na mistrovství světa v Moskvě. Teprve sedmnáctiletá Drahotová se časem 1:30:54 zařadila na druhé místo českých historických tabulek. Lepšího výkonu dosáhla jen Barbora Dibelková (nyní Pitáková) na světovém šampionátu v roce 2005 v Helsinkách (1:29:05).