Ze sportu

Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Brisbane hladce do druhého kola. V úterý porazil domácího Australana Brydana Kleina 6:0 a 6:4.

Dva čeští hokejisté se po mistrovství světa do 20 let v Kanadě rozhodli dokončit sezonu v juniorských zámořských soutěžích. Ve Vítkovicích se po Novém roce již neobjeví útočník Ondřej Roman, jenž dokončí ročník ve Spokane, a brankář Tomáš Vošvrda, který také oblékal dres ostravského celku, bude chytat za Portland.

Českou hokejovou dvacítku čekají na příštím mistrovství světa v kanadských městech Saskatoon a Regina v silné základní skupině B úřadující vicemistři světa ze Švédska, bronzové Rusko, Finsko a nováček z Rakouska. V 'áčku' se domácí Kanada při pokusu o útok na šestý triumf za sebou utká se Slovenskem, Spojenými státy americkými, Lotyšskem a Švýcarskem, které se vrátilo po roce mezi elitu.

Fotbalisté Českých Budějovic získali v zimním období první posilu. Na jih Čech přestoupil osmnáctiletý talentovaný útočník Adam Klavík, který odehrál podzimní část sezony v dorosteneckém týmu pražské Slavie. Opačným směrem putuje záložník Jan Kovařík, jemuž skončilo v Dynamu hostování.