Ze sportu:

Čeští hokejisté vyhráli i třetí přípravný zápas před mistrovstvím světa. V Řeznu porazili Německo 3:1. V duelu, který byl součástí seriálu Euro Hockey Challenge, se gólově prosadili Ivan Rachůnek, Ondřej Roman a Tomáš Mojžíš.

Útočník Milan Michálek ozdobil v pátečním utkání NHL svůj návrat po zranění jedním gólem, kterým přispěl k výhře hokejistůOttawy 2:0 na ledě New Jersey. Michálek, jenž po operaci kolena chyběl týmu více než měsíc, využil srážky obránců Marka Židlického s Henrikem Tallinderem a rychlý kontr zakončil po spolupráci s Danielem Alfredssonem trefou do odkryté branky.

Fotbalisté Zbrojovky Brno porazili pod vedením nového kouče Ludevíta Grmely v předehrávce 23. kola první fotbalové ligy Sigmu Olomouc 2:0. První vítězství v jarní sezoně zajistily Brňanům v závěrečnéčtvrthodině góly Pavla Mezlíka a Petra Švancary. Sigma už potřetí za sebou vyšla v lize bodově naprázdno, zápas dohrávala od 68. minuty bez vyloučeného Varadiho.

Česká tenistka Petra Kvitová postoupila do semifinále nového antukového turnaje v polských v Katovicích. Nejvýše nasazená hráčka porazila ve čtvrtfinále Chorvatku Petru Martičovou bez problémů 6:3 a 6:2 a dnes bude hrát s Rumunkou Alexandrou Cadantuovou. S turnajem se naopak rozloučila Karolína Plíšková, která nestačila na Italku Robertu Vinciovou. S druhou nasazenou tenistkou prohrála 1:6 a 0:6.

Hokejisté třetí Mladé Boleslavi rozdrtili v 9. kole baráže o extraligu druhý Liberec 7:0 a přiblížili se mu na rozdíl jediného bodu. Navíc díky vysoké výhře převážili bilanci ve vzájemných zápasech výrazně na svou stranu. Mladoboleslavský útočník Martin Koudelka zaznamenal tři nahrávky.

Hokejisté vedoucího Chomutova díky výhře v 9. kole baráže o extraligu výrazně posílili svoji pozici v boji o záchranu v nejvyšší soutěži. Piráti vedou o čtyři body před druhým Libercem a o pět před třetí Mladou Boleslaví, která doma Bílé Tygry rozdrtila 7:0. Definitivně ze hry je Olomouc, protože ztrácí na Liberec devět bodů a má horší bilanci ze vzájemných zápasů.