Ze sportu:

Český judista Lukáš Krpálek se stal mistrem Evropy ve váze do 100 kg. Na šampionátu v Budapešti porazil ve finále Nizozemce Henka Grola. Krpálek navázal na evropské tituly Jiřího Sosny z roku 1988 a Zdeňka Písaříka z roku 1954.

Čeští hokejisté prohráli ve druhém vystoupení na Českých hrách v Brně se Švédskem 0:1 po trefě Pära Arlbrandta z 19. minuty a nepodařilo se jim posílit naději na triumf v Euro Hockey Tour. Blízko k vítězství v turnaji jsou Švédové, kteří mají před duelem s Finskem plný počet šesti bodů a tříbodový náskok před Českem, které čeká v neděli od 18:00 Rusko.

Český tenista Lukáš Rosol si na antuce v Bukurešti zahraje poprvé v kariéře o titul na okruhu ATP. Daviscupový reprezentant porazil v dnešním semifinále druhého nasazeného Gillese Simona z Francie 6:2, 6:3 a v neděli se utká s vítězem duelu mezi Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem a Němcem Florianem Mayerem.

Delegáti Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) na valné hromadě v Nymburku rozhodli o změně názvu. Největší sportovní organizace v zemi se ode dneška jmenuje Česká unie sportu (ČUS).

Start hokejových útočníků Calgary Jiřího Hudlera a Romana Červenky na mistrovství světa ve Stockholmu je kvůli zranění ohrožen. Červenka vinou zraněných vazů v kolenu odehrál v pátečním utkání NHL v Chicagu jen dvě střídání, Hudler nenastoupil vůbec.

Cyklista Roman Kreuziger letos nepojede Giro d'Italia, na kterém startoval v předchozích dvou letech. Jméno českého jezdce nefiguruje v nominaci týmu Saxo-Tinkoff na první Grand Tour sezony, která začne za týden 4. května v Neapoli. V minulých dvou ročnících Gira chtěl Kreuziger ještě v barvách Astany útočit na stupně vítězů v celkovém pořadí, ale plán mu nevyšel. Při svém debutu v roce 2011 přesto pátým místem dosáhl nejlepšího českého výsledku v konečném pořadí některé z Grand Tour, loni skončil patnáctý.

Dělené deváté místo obsadily oba české páry plážových volejbalistek na úvodním turnaji Světového okruhu v čínském Fu-čou. Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou podlehly ve druhém kole play off Američankám April Rossové a Jennifer Kessyové, stříbrným olympijským medailistkám z Londýna a bývalým mistryním světa. Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou prohrály rovněž ve dvou setech se Španělkami Lilianou a Elsou Baquerizovou.