Ze sportu:

Tenista Tomáš Berdych otočil na antukovém turnaji v Římě zápas se světovou jedničkou Novakem Djokovičem a po výhře 2:6, 7:5 a 6:4 postoupil do semifinále. Sedmadvacetiletý Čech prohrával 2:6 a 2:5, přesto srbského favorita podruhé v kariéře a po sérii jedenácti proher porazil.

Hokejoví útočníci Radek Dlouhý a Marek Hovorka budou v extraligové kariéře pokračovat v Karlových Varech. Oba hráči přicházejí na západ Čech na roční hostování s opcí. Klub o tom informuje na svých oficiálních internetových stránkách.

Po sedmi zápasech skončila vítězná série tenistky Barbory Záhlavové-Strýcové. Česká hráčka podlehla ve čtvrtfinále turnaje kategorie ITF Sparta Prague Open Slovence Janě Čepelové 7:6, 1:6 a 5:7. Poslední českou zástupkyní ve dvouhře ve Stromovce zůstává obhájkyně titulu Lucie Šafářová, která bude hrát čtvrtfinále s Monikou Puigovou z Portorika.

Návrat fotbalisty Tomáše Řepky na trávník v soutěžním utkání je stále reálnější. Sportovní ředitel druholigového Baníku Most už nastoupil v přípravném utkání proti divizní Souši. Odehrál první poločas při výhře 3:2. Góly do mostecké sítě padaly až po změně stran.

Motocyklový závodník Jakub Kornfeil zajel v úvodních trénincích na nedělní Velkou cenu Francie ve třídě Moto3 třináctý čas. V MotoGP byl navrátilec Karel Abraham osmnáctý, Lukáš Pešek poslední čtyřiadvacátý.

Prezident hokejového svazu Tomáš Král po vyřazení české reprezentace ve čtvrtfinále mistrovství světa se Švýcarskem uvedl, že nevidí důvod pro odvolání kouče Aloise Hadamczika. Je tak velmi pravděpodobné, že současný hlavní trenér povede tým i v příštím roce na olympijských hrách v Soči.

Cyklista Roman Kreuziger přiznal, že v minulosti spolupracoval s italským lékařem Michelem Ferrarim, který byl v Itálii potrestán zákazem působit v cyklistice kvůli dopingovým praktikám. Český jezdec tvrdí, že sám nikdy nedopoval. Teoreticky by mohl dostat zpětně trest za spolupráci s Ferrarim, jako se to stalo italským závodníkům Filippu Pozzatovi a Michele Scarponimu. Český svaz ale o ničem takovém v současnosti neuvažuje.

Autor: Jan Charvát