Ze sportu:

Fotbalisté Znojma poprvé ve své historii postoupili do první ligy. Jihomoravané v utkání 29. kola druhé ligy porazili doma Most 3:0 a dvě kola před koncem soutěže mají jistotu, že neskončí v tabulce hůře než druzí. Znojemští však zatím nevědí, kde budou nejvyšší soutěž hrát, neboť jejich stadion nesplňuje prvoligové parametry.

Závod Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě vyhrála v elitní kategorii žen Slovinka Tanja Žakeljová před Polkou Majou Wloszczowskou a Catharine Pandrelovou z Kanady. Nejlepší z českých závodnic Kateřina Nash dnes dojela na sedmém místě.

První kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál překvapivě desetiletý hnědák Bremen Plan. Ve Velké ceně města Pardubice na 5800 metrů o 300.000 korun zvítězil svěřenec trenéra Stanislava Popelky ze stáje Nýznerov svým typickým způsobem start - cíl.

Petra Cetkovská se na grandslamovém Roland Garros dočkala po téměř roce výhry na okruhu WTA Tour. Česká tenistka, jež se teprve minulý týden vrátila po dlouhodobém zranění nohy, porazila na pařížské antuce v prvním kole za necelou hodinu 6:0 a 6:2 Rusku Olgu Pučkovovou.

Tenistka Květa Peschkeová vyhrála na antukovém turnaji v Bruselu čtyřhru s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou a společně získaly po půl roce druhý titul. Bývalá česká reprezentantka přidala do své sbírky v 37 letech už 25. deblovou trofej, mezi nimiž je i wimbledonský triumf z roku 2011.

Tenistka Lucie Hradecká se po finálové účasti na turnaji ve Štrasburku vrátila do první stovky světového žebříčku. Česká fedcupová reprezentantka navzdory tomu, že ani v šestém zápase o titul v kariéře neuspěla, poskočila v pořadí WTA o 25 míst na 87. pozici.

Atleti Dukly Praha vyhráli skupinu B Poháru mistrů evropských zemí a postoupili mezi elitu. V Dubnici nad Váhom nasbírali čeští šampioni 112 bodů i díky vítězstvím v osmi disciplínách z dvaceti, spolu s nimi postoupil do skupiny A izraelský klub Maccabi Tel Aviv se 102 body.

Kordista Jiří Beran obsadil druhé místo na turnaji Světového poháru v Buenos Aires a těsně nezopakoval životní výsledek, který se mu povedl před sedmi lety právě v argentinské metropoli. Jednatřicetiletý šermíř prošel v konkurenci 149 soupeřů podruhé v kariéře až do finále, kde podlehl o jediný bod 14:15 olympijskému vítězi Rubenu Limardovi z Venezuely.