Ze sportu:

Fotbalisté Plzně si porážkou 1:2 s Libercem zkomplikovali cestu za titulem, stále ale mají situaci ve svých rukou. Pokud v sobotu v posledním kole zvítězí v Hradci Králové, budou slavit. Remíza jim stačit nemusí, za určitých okolností by se mohl dokonce hrát dodatečný zápas o titul. Na takovou situaci je připravena i FAČR. Kdyby na variantu "superfinále" skutečně došlo, hrálo by se na neutrální půdě zřejmě až po kvalifikačním utkání ČR - Itálie, které je na programu 7. června.

Znojemský fotbalový klub společně s dalšími čtyřmi celky z druhé ligy nezískal licenci, která je nutná pro působení v další sezoně. Znojmo si přitom o víkendu poprvé v historii zajistilo postup do první ligy. Informovala o tom Fotbalová asociace ČR. Znojmo se stejně jako Bohemians Praha, Pardubice, Most a Čáslav může proti verdiktu licenční komise odvolat.

Český tenista Lukáš Rosol postoupil na Roland Garros do druhého kola. Na úvod pařížského grandslamu porazil Španěla Pereho Ribu 6:3, 6:4 a 6:4.

Tenista Radek Štěpánek skončil třetí rok po sobě už v prvním kole grandslamového Roland Garros. Český hráč nestačil na osmnáctiletého Australana s řeckými předky Nicka Kyrgiose a s aktuální juniorskou jedničkou prohrál po třech zkrácených hrách 0:3 na sety.

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová vypadla z grandslamového French Open v 1. kole, se Srbkou Bojanou Jovanovskou prohrála hladce 3:6 a 2:6. I Karolína Plíšková prohrála v 1. kole grandslamového Roland Garros se Španělkou Garbine Muguruzaovou 6:4, 5:7 a 3:6.

Španělský tenista Albert Montaňés by mohl být největší hvězdou pražského challengeru. Čerstvý vítěz antukového turnaje ATP v Nice a sedmačtyřicátý hráč světa je přihlášen do turnaje Prague Open 2013 by Advantage Cars, který se hraje v novém termínu od 10. do 16. června.

Plavkyně Petra Chocová vytvořila o víkendu na Velké ceně Slovenska v Bratislavě druhý letošní český rekord. Závod na 100 metrů prsa vyhrála v času 1:08,08 minuty, čímž vlastní dva roky staré maximum překonala o 32 setin sekundy.

Pětice českých reprezentantů se představí na nadcházejícím mistrovství Evropy v boxu, které se od soboty uskuteční v běloruské metropoli Minsku. Hlavní hvězdou výpravy bude účastník olympijských her v Londýně a domácí amatérská jednička Zdeněk Chládek.

Český útočník Libor Kozák slaví s fotbalisty Lazia Řím zisk Italského fotbalového poháru. Ve finále se sice nejlepší střelec tohoto ročníku Evropské ligy na hřiště nedostal, jeho tým ale zdolal AS Řím 1:0 a evropskou soutěž si zahraje i v příštím ročníku.

Atleti Dukly Praha vyhráli skupinu B Poháru mistrů evropských zemí a postoupili mezi elitu. V Dubnici nad Váhom nasbírali čeští šampioni 112 bodů i díky vítězstvím v osmi disciplínách z dvaceti. Ženy USK Praha obsadily ve skupině A v Portugalsku čtvrté místo a udržely se.

Čeští juniorští veslaři získali na mistrovství Evropy u Minsku tři medaile. Pro stříbro si na nové dráze nedaleko běloruské metropole dojeli Jakub Starnovský a Lukáš Helešic na dvojce bez kormidelníka, bronz mají skifař Štěpán Havlíček a posádka párové čtyřky Pavlína Zapletalová, Mariana Kárová, Radka Novotníková a Anna Žabová.

Basketbalisté Nymburka mohou slavit 10. ligový titul v řadě už ve středu, protože Prostějov kvůli nedostatku hráčů požádal o zkrácení finálové série jen na tři zápasy. Původně se mělo hrát na čtyři vítězství, tedy i ve čtvrtek opět na Hané. Nedělní druhý zápas odehráli Orli pouze se šesti hráči a opět jasně prohráli (49:73).

Český hokejový útočník Martin Frk získal s Halifaxem v zámoří juniorský Memorial Cup. Šampion QMJHL v nedělním finále v Saskatoonu porazil vítěze WHL Portland 6:4 a v 95. ročníku dosáhli Mooseheads poprvé v klubové historii na prestižní trofej.

Mezinárodní atletický mítink v Turnově se opět potýká s nedostatkem financí, přesto na startu hlavní disciplíny hodu diskem v úterý bude bronzový olympijský medailista z Londýna Estonec Gerd Kanter a přijedou i další hvězdy. Memoriál Ludvíka Daňka, který se v roce 2010 kvůli ekonomické krizi nekonal, je zároveň druhým mítinkem druhého kola tuzemské atletické extraligy a uvidí také několik českých špiček.

České reprezentantky získaly na mistrovství světa v kuželkách bronzové medaile. Na šampionátu v Zalaegerszegu podlehly v semifinále Rumunsku, titul obhájily domácí Maďarky.

Úterní jubilejní 20. ročník exhibičního závodu Pražské schody bude mít hvězdné obsazení. Ve startovním poli více než čtyř desítek jezdců na horských kolech je i trio olympijských vítězů - Jaroslav Kulhavý a Francouzi Miguel Martinez s Julienem Absalonem. Největší otazník byl po nedělním závodě Světového poháru nad startem Kulhavého, který měl v Novém Městě na Moravě nepříjemný pád. I on by ale v Praze měl jet.