Ze sportu:

Brankář Petr Čech počtvrté za sebou ovládl fotbalovou anketu Zlatý míč ČR. Jednatřicetiletý gólman Chelsea vyhrál již poosmé v sedmnáctileté historii hlasování. Druhý skončil útočník David Lafata ze Sparty Praha a třetí další reprezentant Vladimír Darida z mistrovské Plzně.

Bývalý reprezentační kapitán Pavel Nedvěd byl vyhlášen nejlepším hráčem v historii samostatné české ligy. Držitel Zlatého míče za rok 2003 byl v anketě Ligové fotbalové asociace zvolen také nejlepším záložníkem nejvyšší soutěže. Slavností vyhlášení proběhlo na galavečeru ve Vinohradském divadle.

Fotbalová reprezentace v kompletním složení absolvovala první a také poslední dvoufázový trénink před pátečním duelem kvalifikace o postup na mistrovství světa proti Itálii. Dopoledne se za spoluhráči vypravil i útočník Matěj Vydra, který o očekávaný duel přijde kvůli poraněnému kotníku.

Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR na svém zasedání řešil aktuální události spojené s rozsáhlými záplavami na českém území. Pověřil komisy pro stadiony, aby vypracovala přehled škod mezi kluby, a také zahájil jednání se státem a s UEFA ohledně finanční pomoci při napravování škod.

Českým fotbalistů do 21 let nevyšel vstup do turnaje čtyř zemí na Ukrajině. Mladíci prohráli na úvod v Kyjevě s Rakouskem vysoko 0:3 a ve středu je čeká souboj o třetí místo s poraženým celkem z druhého dnešního utkání mezi domácím výběrem a Slovinskem.

Čeští inline hokejisté prohráli v závěrečném utkání v základní skupině B se Švédskem vysoko 3:11 a skončili v tabulce třetí. Ve čtvrtečním čtvrtfinále čeká svěřence trenéra Petra Hemského od 14:00 Kanada nebo Slovinsko.

Zkušený Radek Štěpánek i mladík Jiří Veselý slavili úspěch na challengeru Czech Open v Prostějově. Oba čeští tenisté zvládli první kolo a hladce zvítězili. Veselý potvrdil letošní formu a sedmého nasazeného Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze, 79. hráče světa, zdolal dvakrát 6:2. Daviscupový reprezentant Štěpánek začal výhrou nad Víctorem Estrellou z Dominikánské republiky dvakrát 6:4.

Česká tenistka Lucie Šafářová potvrzuje i na French Open, že se jí letos nadmíru daří ve čtyřhře. Spolu s Ruskou Anastasijí Pavljučenkovovou už letos vyhrály turnaj v Madridu a nyní si zahrají čtvrtfinále Roland Garros.

Fanoušci dostihů navzdory záplavám letos nepřijdou o České derby. Třiadevadesátý ročník klasického rovinového dostihu se uskuteční podle plánu 23. června, místo na zaplaveném závodišti v pražské Chuchli se poběží na Hipodromu Most.