Ze sportu:

Deblkanoisté Ondřej Karlovský a Jakub Jáně obsadili na mistrovství Evropy vodních slalomářů v Krakově třetí místo. Po sobotním zlatu kajakáře Jiřího Prskavce vybojovali pro český tým druhou medaili v individuálních kategoriích. Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem skončili osmí, kajakářka Eva Ornstová byla čtvrtá.

O nejlepší český výsledek na golfovém turnaji Challenge Tour na Kunětické Hoře se postaral stejně jako loni Ondřej Lieser, který obsadil 30. místo s výkonem osm ran pod par. Vítězem D+D Real Czech Challenge Open s dotací 160.000 eur (čtyři miliony korun) se stal Francouz François Calmels (-22).

Český hokejový útočník David Krejčí z Bostonu vládne po semifinále play off NHL produktivitě i tabulce střelců. Sedmadvacetiletý centr pomohl Bruins do finále Stanleyova poháru 21 body a devíti trefami v 16 zápasech. V kanadském bodování má Krejčí náskok čtyř bodů přes spoluhráčem z útoku Nathanem Hortonem. Mezi kanonýry vede o gól před duem Bryan Bickell a Patrick Sharp z Chicaga.

Plochodrážní jezdec Lukáš Dryml si v britské lize zlomil klíční kost. Český reprezentant se zranil při pádu hned v první jízdě souboje mezi Eastbournem, jehož barvy hájí, a Wolverhamptonem. Dryml byl převezen do nemocnice, podle informací svého klubu by se měl dnes vrátit do Česka.

Český jezdec Josef Franc vstoupil vítězně do mistrovství světa na dlouhé ploché dráze. Bronzový medailista z loňského šampionátu a letošní mistr republiky vyhrál ve finské Grand Prix o bod před domácím obhájcem titulu z posledních tří let Joonasem Kylmäkorpim a Jannickem De Jongem z Nizozemska.