Ze sportu:

Čeští házenkáři počtvrté za sebou postoupili na mistrovství Evropy. Po výborném výkonu porazili v posledním utkání kvalifikace doma Černou Horu 30:25 a zajistili si vítězství ve skupině. Šampionát se bude hrát v lednu příštího roku v Dánsku, los základních skupin se uskuteční příští pátek v Herningu.

České házenkářky se na prosincovém mistrovství světa v Srbsku v základní skupině D utkají s Maďarskem, Německem, Rumunskem, Tuniskem a Austrálií. Rozhodl o tom dnešní los v Bělehradě. Do další fáze postoupí čtyři nejlepší celky. Češky startují na MS po deseti letech.

Česká cyklistka Kateřina Nash skončila druhá na Světovém poháru horských kol v cross country v italském Val di Sole. V závěru závodu neudržela vedení a prohrála o 20 sekund se Slovinkou Tanjou Žakeljovou, která navázala na triumf z Nového Města na Moravě a je v čele seriálu.

Olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý dojel na Světovém poháru horských kol v italském Val di Sole třetí za Švýcarem Ninem Schurterem a Francouzem Julienem Absalonem. Na oba velké rivaly ztratil téměř dvě minuty. Ondřej Cink skončil desátý.

Bayer Leverkusen inkasuje za českého fotbalového reprezentanta Michala Kadlece, který přestupuje do Fenerbahce Istanbul, podle listu Bild zhruba pět milionů eur (asi 129 milionů korun). S tureckým vicemistrem byl měl podepsat smlouvu na tři, nebo čtyři roky.

Tenistka Květa Peschkeová čtyřhru na antukovém turnaji v Norimberku nevyhrála. V sobotním finále spolu s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou nevyužily v super tie-breaku tři mečboly a s Rumunkou Ralukou Olaruovou a Ruskou Valerií Solovjevovou prohrály 6:2, 6:7 a 9:11.

Motocyklisté Jakub Kornfeil a Karel Abraham odstartují do Velké ceny Katalánska ze 17. místa. Zatímco Kornfeil dnes zaznamenal v kategorii Moto3 nejhorší kvalifikační výsledek v sezoně, Abraham si v MotoGP naopak vedl letos nejlépe. Druhý český zástupce v královské třídě Lukáš Pešek skončil na okruhu v Barceloně na předposlední 23. pozici.