Ze sportu:

Čtvrtkař Pavel Maslák postoupil v českém rekordu 44,84 sekundy do finále atletického mistrovství světa. V semifinálovém běhu skončil úřadující evropský šampion těsně třetí za přímo postupujícími Kiranim Jamesem z Grenady a Luguelínem Santosem z Dominikánské republiky, zlepšení vlastního národního maxima o sedm setin jej ale posunulo mezi osmičku finalistů na čas.

Na trati na 400 metrů překážek v Moskvě uspěly i hlavní favoritka Zuzana Hejnová a Denisa Rosolová, které vyhrály své rozběhy a suverénně postoupily do úterního semifinále. Daří se sedmibojařce Elišce Klučinové, která je po třech disciplinách pátá se součtem 2844 bodů a útočí na český rekord, na který má v mezisoučtu náskok 60 bodů.

Tyčkař Jan Kudlička obsadil na mistrovství světa v Moskvě sedmé místo. Přeskočil 575 centimetrů, český rekord 582 už byl nad jeho síly.

Fotbalisté Plzně ve 4. ligovém kole zvítězili v Brně nad Znojmem těsně 1:0 a díky lepšímu skóre se vrátili do čela tabulky, kde mají stejně bodů jako zatím stejně suverénní Sparta. Liberec ve druhém nedělním utkání zdolal také 1:0 Jihlavu, která prohrála třetí ze čtyř odehraných zápasů. Severočeši drží třetí pozici.

Kajakář Jan Vondra si vybojoval poslední volné místo v nominaci na zářijové mistrovství světa ve vodním slalomu v Praze. Právě na kanále v Troji uspěl Vondra ve dvojici víkendových závodů Českého poháru a mistrovství republiky v souboji s Vítem Přinidšem a Zdeňkem Ornstem.

Plavkyně Simona Baumrtová překonala na Světovém poháru v krátkém bazénu v Berlíně další dva české rekordy. Na znakařské stovce skončila v rekordním čase 57,15 sekundy třetí, stejně jako v sobotu na poloviční trati. V polohovém závodu na 100 metrů pak posunula rekord na 1:00,63 a ve finále dohmátla pátá.

České basketbalistky do 16 let vybojovaly stříbrné medaile na mistrovství Evropy. Ve finále ve Varně prohrály 49:54 s neporaženým Španělskem. Získaly tak pro Česko v kategorii kadetek první medaili od roku 2007 a zároveň si zajistily start na mistrovství světa do 17 let příští rok na Slovensku.