Ze sportu:

Nejlepší český vzpěrač Jiří Orság měl pozitivní dopingový test. Deníku Právo to řekl předseda Českého svazu vzpírání Petr Krol. Čtyřiadvacetiletý držitel pěti medailí z mistrovství Evropy má zastavenou činnost a hrozí mu dvouletý distanc.

Reprezentaci českých volejbalistů převezme ostravský trenér Zdeněk Šmejkal. Nahradí Nizozemce Stewarta Bernarda, kterému dělal uplynulé dvě sezony u národního týmu asistenta. Předseda volejbalového svazu Zdeněk Haník to oznámil v České televizi.

Fotbalové kluby jsou pro to, aby disciplinární komise mohla s okamžitou platností pozastavit činnost hráčům a funkcionářům, kteří budou podezřelí z korupce či nelegálního sázení. Disciplinární řád, který platí od července, takovou možnost nenabízí. Kluby na zasedání ligového shromáždění souhlasily s jeho částečnou novelizací, což by disciplinárce dalo ve výjimečných případech pravomoc na 30 dní podezřelé postavit "mimo hru". A pak případně rozhodnout o trestu.

Český reprezentant Robert Bilík prohrál v prvním kole mistrovství světa v boxu v kazašském Almaty s Eimantasem Stanionisem z Litvy 0:3 na body a turnaj pro něj skončil hned na začátku.

Trenér hokejistů Omsku Miloš Říha sáhl k další změně v kádru a klub na jeho přání vyměnil Tomáše Záborského do Ufy za jiného slovenského útočníka Štefana Ružičku. Toho zná ze společného angažmá ve Spartaku Moskva.

Nejproduktivnější čeští hráči v Kontinentální hokejové lize Jan Kovář a Roman Červenka pomohli svým týmům k vítězství jednou asistencí. Červenka se podílel na vysoké výhře Petrohradu 7:0 v Čeljabinsku, po níž se jeho tým posunul do čela soutěže o bod před Dynamo Moskva. Kovář přispěl k těsnému vítězství Magnitogorsku nad Atlantem Mytišči 4:3.

Hokejisté Sparty porazili v dohrávaném utkání 12. kola extraligy Zlín 4:2 a posunuli se do čela tabulky. Pražané přehráli v normální hrací době v domácím prostředí neoblíbeného soupeře poprvé od čtvrtfinále play off v roce 2009. V dalších osmi zápasech dokázal Zlín na ledě Sparty vždy bodovat, sedmkrát se radoval z výhry. Ve středu ale Sparta potvrdila, že je v této sezoně nejlepším týmem před svými fanoušky.

Čeští tenisté Radek Štěpánek a Lukáš Rosol zvládli na halovém turnaji ve Vídni své druhé duely a postoupili do čtvrtfinále. O kolo dál na sebe daviscupoví kolegové mohou teoreticky narazit. O překvapení se postaral Jaroslav Pospíšil, jenž ve 32 letech vyhrál poprvé v kariéře zápas na okruhu ATP, když porazil turnajovou šestku Gaëla Monfilse z Francie 7:6 a 7:5.

Česká tenistka Karolína Plíšková do čtvrtfinále turnaje v Lucemburku nepostoupila. Jednadvacetiletá hráčka vypadla v dnešním utkání druhého kola se Švýcarkou Stefanií Vögeleovou, které podlehla 1:6, 6:3 a 3:6.

Po dvou zápasech mají v lize basketbalistů stoprocentní bilanci vedle mistrovského Nymburka také Prostějov, Děčín, Svitavy a Ostrava. Nová huť v ofenzivním duelu porazila v derby Opavu těsně 93:92. Jan Stehlík získal domácím 32 sekund před sirénou čtyřbodový náskok a následná trojka Ladislava Sokolovského už přinesla jen zmírnění opavské prohry. Nezdaru hostů nezabránilo ani 27 bodů Jakuba Šiřiny, jenž byl nejlepším střelcem 2. kola NBL.

Fotbalistky Sparty remizovaly v odvetě prvního kola Ligy mistryň v Praze na Letné s FC Curych 1:1 a po porážce 1:2 z úvodního utkání v soutěži skončily. Svěřenkyně trenéra Jana Podoláka tak budou poprvé od roku 2010 chybět v osmifinále.

Basketbalisté Nymburku vstoupili do Evropského poháru porážkou 83:90 na hřišti belgického mistra Ostende. Český šampion, který nastoupil bez klíčových hráčů Tre Simmonse a Petra Bendy, přitom v poslední čtvrtině smazal ztrátu a dostal se do tříbodového vedení, ale domácí znovu odskočili a výhru už nepustili.

Nejlepší český vzpěrač Jiří Orság měl pozitivní dopingový test na nespecifikovanou zakázanou látku. Deníku Právo to řekl předseda Českého svazu vzpírání Petr Krol. Čtyřiadvacetiletý držitel pěti medailí z mistrovství Evropy má zastavenou činnost a hrozí mu dvouletý distanc.

Hokejoví útočníci Erik Christensen a Nicklas Danielsson končí v kádru Lva Praha. Vedení českého účastníka Kontinentální ligy nebylo spokojen s jejich výkony.

Čeští fotbalisté se po výhrách na Maltě a v Bulharsku v závěru kvalifikace mistrovství světa posunuli ve světovém žebříčku FIFA o pět míst na 27. pozici.