Zlínský kraj připravil zónu v Holešově, nabízí ji firmě Hyundai

Zlínský kraj dokončil přípravu pozemků pro průmyslovou zónu v Holešově na Kroměřížsku. Hejtman Libor Lukáš o tom v pátek dopisem informoval představitele jihokorejské společnosti Hyundai. Sedmá největší automobilka na světě se o holešovskou zónu zajímá v souvislosti s připravovanou stavbou své továrny. Problémy s pozemky v Nošovicích ale vyřešil i Moravskoslezský kraj, jehož zónu automobilka pro investici za 35 až 40 miliard korun preferuje.

"Chceme jasně sdělit, že se nám podařilo vyřešit rozhodující skutečnosti a máme jednoznačně připraveny potřebné pozemky, které jsme na základě rozhodnutí z minulých dnů získali do vlastnictví kraje. Jsme tedy schopni investici automobilky na území Zlínského kraje přijmout," uvedl Lukáš. O tom, kde se bude továrna s roční kapacitou 300.000 automobilů nakonec stavět, rozhodne podle agentury CzechInvest vedení automobilky zhruba v polovině ledna.

V případě, že se Hyundai nakonec rozhodne pro jinou lokalitu, bude kraj zónu nabízet dalším investorům. "Území je natolik zajímavé, že se případně podaří zaplnit jinými investory. I s touto možností jsme pochopitelně od začátku počítali," řekl hejtman. Zóna v Holešově vzniká na místě letiště, které bylo postaveno v 50. letech minulého století.